tisdag 16 juni 2009

Sälj: PA Resources

Idag blev jag utstoppad ur PA Resources under den rekyl nedåt som följde informationen om att företaget genomfört en riktad nyemission till kursen 26.50.

Rekylen var väldigt kraftig initalt, men aktien hämtade sig under dagen.
Min stop loss låg för tillfället på ca 29.40 vilket gjorde att jag med nöd och näppe klarade gårdagen utan försäljning och därmed sålde direkt på morgonen idag när det var en avgrund ner till första köparen.

Min säljkurs blev 26.20, ca 3.20 under stop loss vilket är beklagligt.

Jag har funderat kring detta under dagen: Hade jag kunnat förhindra tappet på 3.20kr/akie (ca 1200kr på mitt innehav och ca 10% av vinsten)?
Jag kommer dock inte på något annat sätt än att jag varje dag skulle gå in och kolla kurserna för mina aktier, om det hänt något på nyhetsfronten och hur köp- och säljdjupen ser ut.
Men det är inte så jag vill handla med aktier, hela idén med stop loss är att jag ska kunna slappna av i vardagen och låta pengarna arbeta åt mig. Jag vill inte ha ytterligare ett heltidsjobb med att förvalta mina aktier (än).

Så, det var oturligt att stop loss inte löste ut igår och det var oturligt att den här nyheten fick så stor påverkan på kursen idag på morgonen, men jag kommer inte att förändra något i min strategi för att försöka förhindra detta. En sådan förändring skulle innebära ett stressmoment i att jag måste kolla kurser och nyheter varje dag och hela idén med mitt sparande är ju att få ta det lite mañana en vacker dag :)

Det var de dystra tankarna om min försäljning, här kommer de positiva:
Jag sålde just PA Resources med ca 75% vinst - med hjälp av min glidande stop loss var jag stundtals ganska högt över det (ända uppe på 120%).
Min exitstrategi trädde i kraft vid 70% vinst för PAR. Om jag inte hade haft glidande stoploss där så hade jag sålt på en gång och aldrig kunnat komma över 70%.

Försäljningen innebär också en realiserad vinst på 4480kr vilket gör att jag för året ligger på plus 1662.50kr i realiserade vinster.
Inte så illa trots allt :)

TTFN
Markus

P.s. Det blir inte många inlägg längre, men det är för att min portfölj har klarat sig utan handpåläggning en längre tid. Nu är det dock dags att börja spana trender och hitta nya aktier att investera i. Vi hörs! D.s.

6 kommentarer:

Thodan sa...

Man kan inte gå omkring och fundera på vad som kunde ha hänt - det blir man inte lycklig av. Du har ett system som du följer, och i det här fallet ledde det till att gjorde du en affär med 75% vinst. Jag tycker att du kan vara nöjd!

Jonas sa...

Självklart ska du vara nöjd. din strategi är långsiktig och girigheten får inte ta över. du har gjort ett strålande jobb hittils...

vad tror du om sommarens inverkan på börsen? Upp/ner?

Markus sa...

Thodan: Det är klart, men det är värt att fundera om man har något som är fel med ens strategi :)

Jonast, Thodan: Jag är störtnöjd med PAR-affären, det är den bästa jag gjort hittils :)

Sommaren vill jag egentligen inte uttala mig om men det verkar som att det är dags för en ny sättning, vad tror ni?

Thodan sa...

Jag tror att börsen har nått botten på en tillfällig dipp, i värsta fall kan omxs30 bottna strax över 700 kanske innan det vänder uppåt igen. Jag gick in igår runt 755, vi får väl se om det var smart eller inte. :)

Thodan sa...

Apropå din strategi - nä, jag tycker att den verkar sund. Däremot förlorade du lite (som jag förstod det) på att kursen tappade så mycket under natten och att din stop loss låg precis under stängningskursen dagen innan. Men det kunde du nog inte göra så mycket åt, tyvärr. :)

Markus sa...

Thodan: Jag väntar tills jag fått se uppgången, som det känns nu kan det lika bra fortsätta ner en bra bit till. Mycket handlar iofs om hur det blir med Q2-rapporterna.
Som sagt, den som lever får se :)