onsdag 23 september 2009

Uppdatering NCC B

Då NCC B passerade 85,25 triggades min exit-strategi och sedan dess har stop lossen följt på ett avstånd av 9,74 kr. Idag är aktien uppe i 108,50, 27,2% över exit-trigger. Det är såhär min strategi är menat att fungera :)

Å andra sidan sålde jag SEB på 45,10 - den aktien är uppe i 48.10 nu. Men man ska inte gråta över spilld mjölk, jag gjorde en god vinst ändå på SEB.

TTFN
Markus

6 kommentarer:

Anonym sa...

Är man långsiktig kan man säkert sälja dessa aktier på mycket högre nivåer. SEBs kurs 1.6 X eget kapital/aktie. Dessutom slipper man göda mäklarna med courtage.

Bryggarn' sa...

Absolut. Är man långsiktig kan man också sitta med hälften av kapitalet kvar en vacker dag.

Allting är en avvägning - det finns inte någon rak väg till Nirvana.

Efter att ha uppleft finanskrisen under samma år som jag började spara i aktier tog jag lärdomen till mig att "cut your losses short", men man måste också våga ta hem vinster. Jag "let my profits run" genom att inte direkt sälja av när jag uppnår mitt mål på 2R utan att låta stop lossen fortsätta att löpa med så länge aktien fortsätter visa styrka.

Men som sagt - i detta finns det inga rätt eller fel. Bara 6,5 miljarder åsikter om hur man ska hantera pengar.

/Markus

Anonym sa...

Att man skulle förlora halva sitt kapital nu när långa trenden är uppåt efter det största raset sedan 1929 ser jag som föga sannolikt om man köper kvalitetsbolag som är undervärderade. Det hela beror naturligtvis på vilket tidsperspektiv man har.

Säljer man så fort det går ner 5% går man säkert back, å andra sidan är det ju så de stora firmorna arbetar, de vill få stoplossar att löpa ut genom blankning. De enda som förlorar på det är ju de som satt stop loss. För de långsiktiga är sådana ras istället köplägen, detta förutsätter givetvis att de företag man köper är stabila på fundamentala grunder.

Bryggarn' sa...

På våren 1930 sa man också att "nu är krisen över" (se slutet på inlägget hos Flute-tankar). Men det tog 10 år innan man fått ordning på ekonomin igen.
Man kan aldrig lita på trenden även om den kan fungera som en bra indikator.

Jag vill inte ha så snäva stop loss som 5% under själva innehavsfasen, där är 10-20% lagom. Däremot tycker jag att 5-10% är lagom under exit-fasen.

/Markus

Anonym sa...

Det är sant att man inte kan veta hur framtiden ser ut, när det gäller 1930 och decenniet därefter var det ju dock extraordinära händelser som höll tillbaka ekonomin, jag pratar om världskriget.

Bryggarn' sa...

Det är sant, men...
"är det inte det ena så är det det andra" - sa flickan som blödde näsblod

:-)

/Markus