torsdag 5 mars 2009

Utstoppad ur Axfood

Idag blev jag utstoppad ur Axfood. Mina 25 aktier såldes för 160 kronor stycket.
Aktierna köpte jag den 8:e augusti för 194.50 styck.
Försäljningen innebär att jag har realiserat en förlust på ytterligare 862.5kr i år.
Totalt realiserade förluster i år är 2087.50kr.

TTFN
Markus

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du och dina stoplossar. :) Betyder det att du aldrig mer köper Axfood? Men om du köper nya Axfood, hade det då inte varit bättre att haft kvar de du hade?

Bryggarn' sa...

Anonuymous: Jo, det är klart att jag kan köpa axfood igen. Tesen är att Axfood är i en sjunkande trend och att jag inte bör följa med ner. Om Axfood ser köpvärda ut i en stigande trend kanske jag plockar upp dem för 120kr styck och har på så sätt besparat mig att förlora ytterligare 40kr/aktie.
Det handlar helt enkelt om riskhantering :)

Anonym sa...

Hej Markus,
gillar skarpt din blogg och att du delar med dig av din placeringsstrategi. Det har motiverat mig att försöka ta fram en egen strategi. Jag är inte riktigt där ännu, men förhoppningsvis någon gång. Stoplossar är ju ett måste, annars kan man ju förlora hur mycket som helst. Det du kanske skulle tänka på är att även placera i andra områden, som valutor och råvaror. Risken är ju annars att alla aktier faller oavsett branch pga sur aktiemarknad. Men jag förstår om det är nog mycket arbete att hålla koll på aktierna :-)

Stort Lycka Till!
Mvh Johan

Bryggarn' sa...

Hej Johan!
Det gör mig glad att jag kan inspirera och engagera! En strategi ska man inte tvinga fram, den måste växa fram och sedan fortsätta att vidareutvecklas. Ta god tid på dig :)
Precis som du skriver känner jag att jag har fullt upp med att hålla ordning på aktierna. Det tillsammans med räntebärande får räcka för nu.
Givetvis har jag funderat på råvaror och speciellt är det väl då Guld eller Silver som lockar. Dock tror jag att "tåget har gått" för den här konjunkturen. Står man kvar på perrongen får man vänta på nästa :)