fredag 4 december 2009

Markus, en sann Spekusterare!

Jag blir liderligt less på allt tjat i den eviga kampen mellan så kallade Investerare och så kallade Spekulanter (eller traders).
Varför kan man inte bara nöja sig med att tycka att det finns ett värde i vardera falangen?

Den fundamentala analysen bedömer företaget och dess intjäningsförmåga medan den tekniska analysen bedömer aktien och dess nuvarande och historiska trend.
Istället för att surmulet sitta längst ut på gungan och blänga över till andra sidan så borde alla vinna på att komma lite närmare mitten - gungan är lättare att använda då.

Det är, har jag förstått, lite finare att vara Investerare än att vara Spekulant. Att vara Spekulant är i det närmaste förkastligt och en andra klassens börshandlare.
Men, hur skulle det egentligen vara med likviditeten på börsen om det inte fanns spekulanter? Och åt andra hållet; om det inte fanns investerare skulle det antagligen inte finnas något som bröt en stigande trend (eftersom att alla spekulanter skulle fortsätta köpa)...

På det stora hela tror jag att finansmarknaden mår bra av att alla skolor får operera på marknaden och själv anser jag mig ha hasat mig ganska nära mitten.
Därmed utnämner jag mig till börsens första Spekusterare, en härlig kombination av Spekulant och Investerare!

Ha en underbar helg!
TTFN
Markus

2 kommentarer:

Anonym sa...

Smart, Inveslant hade vart bättre

Markus sa...

Inveslant var ju riktigt underfundigt. Me like :)
Men spekusterare låter lite fräsigare :)