onsdag 11 augusti 2010

Sälj: Securitas

Efter senaste kvartalsrapporten har Securitas fallit på marknaden och idag utlöstes min stop loss efter en nedgång på totalt 5,71kr.
Jag köpte Securitas i december för 70,20, erhöll 450kr i utdelning och sålde för 70,65kr. Courtaget uppgick till 78kr. Totalt gick jag 439,50kr plus på innehavet eller 6,2%, något sämre än marknaden.

TTFN
Markus

5 kommentarer:

Unknown sa...

Har följt din blogg länge och gillar den, men på sistone verkar det som att du frångott frångott Grahams principer och blivit spekulerare? Kikar du på din analys du själv har gjort tidigare i år så ser du snarare att Securitas är en köpvärd aktie med ett treårs P/E-medel på 13.5. Du köpte aktierna i december, Graham säger att man ska behålla aktierna i åtminstone ett år, eller att man ska vara medveten om att man annars inte investerar längre utan spekulerar.

Bryggarn' sa...

Hallå Erik!
Om du läser min placeringsstrategi inser du att det alltid funnits ett inslag av spekulation i mina placeringar (enligt Grahams definition). Jag har en teknisk regel för mina säljbeslut som inte har något med fundamenta att göra.
I min värld utesluter inte det ena det andra på det sätt som många verkar resonera.
Mer om hur jag tänker hittar du här.

Bryggarn' sa...

Glömde att tacka dig för din skarpa iakttagelse, det är hedrande att du följt min blogg så noggrant att du kunnat dra den slutsatsen!

Tackar och bugar!
/Markus

Unknown sa...

Hej igen! Jag kan förstå att stop-lossen där förvisso gör att du säkrar en vinst du gjort, men du säger att sälj-besluten är helt oberoende av fundamenta, baserar du även köp på TA? För det jag tycker känns lite konstigt är om du baserar köp på fundamenta och ändå låter en stop-loss lösa ut när fundamentan fortfarande säger köp?

Bryggarn' sa...

Erik: Idén är att jag ska slippa dras med i djupa nedgångar. De företag vars aktier fortfarande säger köp kan komma att köpas tillbaka på en lägre nivå när börsen sjunkit en bit till.
Securitas handlades idag t.ex. till 67.60kr. Nu tror inte jag att börsen sjunkit färdigt för den här gången, men jag håller ögonen öppna för återköp av aktier jag ägt tidigare.
Ibland kommer jag lyckas och spara pengar, ibland kommer jag misslyckas och mista några slantar. Bara tiden kan visa om jag lyckas oftare än jag misslyckas.

//Markus