söndag 9 januari 2011

Bokbeställning

Nu börjar det sina i sektionen för olästa böcker i min bokhylla - därmed är det dags att beställa ytterligare lite böcker som kan fördjupa min kunskap om investeringar.
Den här gången lät jag min inspireras av en tidning jag fick när jag var på ett event med Robur och Avanza. Tre böcker beställde jag totalt:

Vår ekonomi ska vara en närmast obligatorisk introduktion till samhällsekonomi. Nu är den uppdaterad med information om finanskrisen. Om jag förstått det rätt används även boken som kursmaterial i Nationalekonomi. Även om makroekonomi inte är det jag är mest intresserad av är känner jag att det är värdefullt att ha en bra känsla för hur samhället är uppbyggt.

Vägen till din första Miljon har jag köpt som lite lättläst inspiration och motivation för mitt fortsatta sparande och gnetande. Det är inte så att jag känner att jag håller på att tappa motivationen, men det är alltid bra att få en extra boost lite då och då. Dessutom får man med en kupong som berättigar till aktier för 300kr hos Nordnet. Därmed kan man säga att jag får 141kr för att läsa boken :)
Richest man in Babylon är en klassiker som jag ännu inte hunnit läsa. Dessutom är den riktigt billig hos Adlibris - bara 85 kronor. Det kändes naturligt att beställa även den när jag ändå lade en beställning!
Givetvis skickas allt med miljöfrakt, det kostar bara 10 kronor och jag hoppas att det någonstans hjälper mot miljöpåverkan. Om inte annat är det bra för samvetet :)
Det var nära att jag slängde med Reminiscenses of a Stock Operator samt Security Analysis, men de får vänta till nästa beställning - min månatliga leva-på-budget som ska räcka till allt som inte är mat och hygien tillåter inte att jag handlar allt för mycket varje månad :)

Jag återkommer som vanligt med en kort recension av böckerna så snart jag läst dem. För tillfället håller jag på med boken Hitta kursvinnare som beskriver programvaran med samma namn samt detaljerna kring analysmodellen som är central i programmet.

TTFN
Markus

3 kommentarer:

robjoh sa...

Om du vill ha en bredare bild på nationalekonomi skulle jag rekommendera dig att besöka http://www.debtdeflation.com/blogs/

Drivs av prof. Steve Keen från Australien. Han var en av få som förutspådde finanskrisen, har gjort ett rejält arbete med skuldsättning och dess påverkan på efterfrågan.

Han har lagt ut en del av sina föreläsningar så istället för att läsa kan du lyssna, och det helt gratis :-D

Anonym sa...

Richest man in Babylon är riktigt bra. Kan rekommendera rich dad and poor dad om du inte har läst den, samt de andra böckerna som Robert kyiosaki har skrivit. Mvh/Svenne

Markus sa...

Robjoh: Tackar för tipset! Det ska jag absolut kolla upp!

Svenne: Den har jag läst. Jag tycker den är bra, men den är lite för allmänt hållen. En feelgood-bok som egentligen inte för mig vidare som investerare. Men den är bra ändå på något sätt :)

//Markus