tisdag 4 januari 2011

Medverkar i artikel i SvD

För en tid sedan lät jag mig intervjuas av Svenska Dagbladet och idag har artikeln publicerats i den tryckta tidningen och på Svenska Dagbladets hemsida. Även Per Penning har ställt upp på intervju och jag känner mig smickrad att få figurera vid hans sida - han är en sann levnadskonstnär och filosof!
En av anledningarna till att jag ställde upp var den intressanta vinklingen på reportaget - artikeln är en del av en artikelserie kring längtan. Anders Haag har lyckats fånga drömmen om ekonomisk frihet som en av de mest vanliga drömmarna hos Svenskarna. Jag tycker att det är en fin och riktig vinkling på min strävan, man hade kunnat framställa mig som ett girigt kapitalistsvin istället med lite journalistisk frihet :)
På det stora hela tycker jag texten är bra och speglar mig på ett riktigt sätt, även om det inte blir så djupt i en så kort artikel.
Tack Anders för bra samarbete och för att du respekterat min anonymitet!

Kanske har jag även fått ytterligare några som läser bloggen på köpet - i så fall Varmt välkommen!

TTFN
Markus

9 kommentarer:

Per Penning sa...

Tack själv, jag läser ju här sedan länge. :)

Anonym sa...

Bra intervju! Känns rättvist vinklad. Akta er för kvällstidningar bara, där förvandlas allt till det sensationella värdet.

Keep up the good work!

vänligen

aktiespartacus sa...

Kul! Bra och läsvärt. :)

Anonym sa...

Det var roligt att läsa artikeln i Svd, speciellt som jag har följt din blogg ett tag nu redan :)

/ Anette

Markus sa...

Tackar allihopa, jag tyckte allt att det blev bra. Men som sagt - kvällstidningar ska man nog akta sig lite för :)
Jag fick faktiskt en förfrågan från Aftonbladet, men det var inte ok med dem att vara anonym så de tackade nej. Dessutom ville de inte beskriva vad artikeln skulle handla om... fishy!
//Markus

Markus sa...

Tackar allihopa, jag tyckte allt att det blev bra. Men som sagt - kvällstidningar ska man nog akta sig lite för :)
Jag fick faktiskt en förfrågan från Aftonbladet, men det var inte ok med dem att vara anonym så de tackade nej. Dessutom ville de inte beskriva vad artikeln skulle handla om... fishy!
//Markus

Anonym sa...

Hej! Vad bra och kul med den fina artikeln. Tycker att det är fantastiskt bra att SvD visar personer som tar eget ansvar över sin ekonomi och pengar och visar att man inte måste vara född med massa pengar på banken för att kunna vara rik eller leva ett liv på passiva inkomster.
Ni visar att det går att bli rik med en plan, prioriteringar och medvetenhet.
Kul!
/Miljonärsmamman

Petra sa...

Jag hittade din blogg via SvDs intervju. Intressant blogg!
Om du inte har läst boken "Bankbluffen" av Joel Dahlberg så kan jag rek den. Speciellt eftersom du har en Roburfond i ditt sparande, men i och för sig är det en indexfond, så då kanske inte avgiften är så hög som på många av deras andra fonder. Boken fick mig att samma dag sälja mina Roburfonder för över 100 000 kr. De har nästan aldrig slagit index och ändå tar de 1,4 % i avgift...

Jag funderar också lite på hur du resonerar gällande att amortera på lån kontra investera pengarna i aktier/fonder. Jag såg på nåt ställe i din blogg att du har lån på 200 kkr, och det är såklart en väldigt låg summa om det är dina totala lån. Själv amorterar jag mycket mer än jag investerar, vet ej vad som är rätt eller fel :)

Är du nöjd med din Labruscafond? Smart att ta den som IPS, jag köpte den för några månader sen som vanlig fond, och ligger nu några % back. Men det lönar sig nog att se om den vänder...

Markus sa...

Hallå Petra, tack för din kommentar och hjärtligt välkommen!
Jag har inte läst Bankbluffen, men hört talas om den. Den roburfond jag har är som du säger en indexfond och det är den billigaste indexfonden för Europa som jag hittade.

Jag har en hel del villalån som jag amorterar i ganska lugnt tempo. Det är alltid svårt vad som är rätt eller fel, men jag tycker att om jag kan generera högre avkastning på mina pengar än vad räntan på lånen är så bör jag investera istället för att amortera. Sen handlar det om att kunna sova gott om natten också - i det perspektivet bör man hålla sina lån så låga som möjligt.

Hittills har inte Filip imponerat med Labrusca, men jag har följt hans rapporter om fonden och till stor del beror det kronans förstärkning. Folk hänger upp sig på Eniro, men det är ett försvinnande litet innehav i fonden. Jag väntar och ser jag också, jag tror Filip kommer lyckas bra med fonden över tid - det är inte en fond där man ska förvänta sig snabba klipp.

//Markus