måndag 16 november 2009

Dags att köpa Fortum

Nu har 20dMA för Fortum bytt riktning och pekar nu svagt uppåt.
Så gör även 20dMA för OMXH25 (index på Helsingfors börs) vilket gör att jag har setup för att köpa Fortum.
Jag kommer lägga köporder imorgon.

(Tack Euroinvestor för den fina grafen)

Jag gjorde en ny variant på 20dMA-grafen för Fortum, den här grafen visar hur 20dMA har rört sig jämfört med dagen innan. Det innebär att om den här grafen är över 0 så lutar 20dMA uppåt, om den är under 0 så lutar den nedåt. Ju längre från 0 desto starkare lutning. På denna ser man att 20dMA för Fortums aktie senaste tiden saktat av sin lutning och häromdagen slog över till positiv trend.
Slutkurserna för senaste året plockade jag upp hos e24.se därefter var det en lätt sak att ta fram grafen nedan.


TTFN
Markus

3 kommentarer:

Håkan på Spara-Placera.se sa...

Jag tror också på Fortum. Det var ju inte länge sedan aktien var nere och nosade runt 16 kr och då passade jag på att lägga vantarna på några. Långsiktigt torde detta vara en bra investering.

Ove mot toppen sa...

Hej,

Ett tips som det kanske är värt att ta hänsyn till. Lördag den 28 november kl:13:00 planeras en protest aktion mot Fortum och dess kolvärmeverk i värtahamnen.

Läs mer på http://www.shutitdown.se/
Där står bl.a.: "Vi besöker Värtaverket med buller & bång, överlämnar våra krav till politikerna och Fortum."

MVH Ove

Markus sa...

Håkan: Jag höll mig fram till 20dMA vände upp, precis som min strategi dikterar och köpte idag för €17.05, långsiktigt tror jag inte det spelar någon roll dock.

Ove: Jag tror faktiskt inte att det kommer ha någon större inverkan på aktiekursen, men det är alltid intressant att läsa om aktivisternas äventyr! Tackar för länken!