tisdag 25 augusti 2009

Sparande Augusti

God morgon!
Idag skriver jag från sjuksängen, har fått en släng av influensan. Vet inte om det är den famösa Influensa A/N1H1, eller Svininfluensan som den tidigare hette, och kommer antagligen inte få veta heller. Däremot är symptomen slående lika.
Så länge man är frisk i övrigt är inte Svininfluensan farlig, det är bara om man i övrigt befinner sig i riskzonen. Jag är alltså inte så orolig. I värsta fall blir jag hemma från jobbet några dagar vilket kan påverka mitt sparande framöver, men det borde inte bli värre än så.

Hur som helst, idag kom lönen och därmed är det dags att portionera ut mina surt förvärvade slantar. Jag befarade att jag skulle spara under budget den här månaden i och med andra omkostnader jag haft, men vad jag inte tänkte på var att det här är månaden då semesterersättningen kommer. Detta bidrog till att rädda mig så att jag till och med sparar över budget den här månaden.

Totalt sparande augusti blir 9426kr, 1926kr över budget. Därmed ligger jag nu på en takt som kommer innebära 126 783kr sparade i år.
Totalt hittills i år har jag sparat 96 783kr.

Efter senaste tidens uppgångar på svenska börsen har mängden fonder i min portfölj blivit något eftersatt. Med den här månadens kontantinsättning har jag även lite för lite aktier, men det handlar som så lite pengar att det inte är värt courtaget riktigt ännu. Vi får väl se om något av mina exit-innehav säljs, då kan jag handla nytt.

Fördelningen blir:
Amortering: 4713kr
Swedbank Robur Indexfond Europa: 1040kr (Sluta röka pengarna)
Skagen Global: 1623kr
På konto: 2050kr

Värdet på mina sluta röka pengar uppgår nu till 17.817 kr. Det är pengar jag annars hade handlat cigaretter för. Tyvärr ligger jag fortfarande back på det innehavet, totalt sparat är 19.320kr. Jag håller mig rökfri och är väldigt väldigt stolt över att jag brutit ett 15-årigt beroende och hållit mig "ren" i 1 år, 7 månader och 13 dagar (men vem räknar?).

TTFN
Markus

2 kommentarer:

J sa...

Hej,

Har jobbat mig några sidor bakåt och läst, bra blogg! Inspirerande att du lyckas spara så mkt.

Markus sa...

Välkommen J!
Kul att jag kan inspirera dig! Jag har skurit ner på mina omkostnader rejält utan att för den sakens skull leva som en kyrkråtta. Jag gör helt enkelt inte av med lika mycket som jag gjorde.
Sen är klart - jag har ett välbetalt jobb också, det är inte alla som kan spara så mycket som jag gör.