söndag 13 april 2008

3 månader som rökfri rökare!

Igår var det på dagen 3 månader sedan jag rökte senast.
Jag kan bara inte fatta hur bra det här har gått för mig. Visst är jag fortfarande röksugen, ibland till och med riktigt förbannat röksugen, men jag har aldrig en tanke på att ta en cigarett.
Jag tycker att vissa rökare luktar gott när man går förbi dem och andra stinker. Jag tror att det har att göra med vilka som röker inne hemma och inte. Det luktar gott om dem som inte röker inne därhemma.
Samtidigt som det är skönt att inte röka längre är det riktigt gött att se pengarna som trillar in i SEB Cancerfond. Hittills har jag satt in 2000kr där, och när det blir lön nu kommer ytterligare en tusenlapp att gå dit.

I torsdags var jag hos tandläkaren och lagade det av mina hål som var mest akut. Om jag hade väntat tills i sommar efter att högkostnadsskyddet trätt in så hade jag fått rotfylla - vilket inte kändes som ett alternativ.
Det gick otroligt bra att borra faktiskt. Jag fick bedövningen 30 minuter innan han började borra vilket gjorde att den hann verka ordentligt (Jag fick dubbel dos också). Visst var det obehagligt, men den panikkänsla som jag haft tidigare dök aldrig upp.
Tyvärr kostade det 1070kr att laga hålet, men det kan ju inte hjälpas.
Jag kommer inte vänta tills högkostnadsskyddet träder i kraft med resterande behandling, det handlar om ett par hundralappar som jag kan spara på det. Bättre då att bara få det gjort och ur världen. Att minska ångesten och tiden man ska gå och oroa sig har helt klart ett värde i det här. Ett ganska högt värde till på köpet.

Jag har varit lite osäker på mitt köp av Tele2. Hittills har utvecklingen inte varit något att anmärka på, men köpet gick lite snabbt kan jag tycka. Hade jag verkligen gjort läxan? Så snubblade jag som en händelse över den här artikeln på di.se. Där lyfts Tele2 fram som ett av bolagen som kommer öka sin vinst till skillnad mot många andra stora lirare. Å andra sidan var ju vinsten från Q1 2007 inte något man skryter om för barnbarnen direkt. Men lyckas de öka vinsten med 1332.4% (etttusentrehundratrettiotvåkommafyra!), vilket analytikerna tror, så tycker jag att de gjort stordåd.
Ska man vara tråkig så "är detta redan inprisat", men levererar de enligt detta borde kursen sticka en hel del. Vi får se, rapporten kommer 23:e april.

Imorgon 10-12 ska på andra intervju hos företaget som jag var på första intervju för förra fredagen. Det ska bli spännande att se hur det går. De verkar väldigt intressanta.
Vilken risk-premie (i %) hade du satt på din lön för att byta bort 5-årig trygg anställning där du är uppskattad mot en nyanställning i ett konsultföretag med lågkonjunkturen runt hörnet?

Nu ska jag ta en kopp kaffe till och sen njuta av det härliga vårvädret!
Sköt om er kära läsare!

TTFN
Markus

Blogged with the Flock Browser

6 kommentarer:

Per Penning sa...

Ett stort grattis! Smakar maten bättre nu? Har hört att det ska den göra.

Markus sa...

Per: Tack! Det stämmer, och inte bara det, näsan fungerar bättre! Fast det hänger ju ihop förstås. Men, godare mat, starkare (på gott och ont) dofter och ett mer harmoniskt liv är resultatet.
Det är skönt att inte ständigt behöva planera nästa rökpaus. Eller att överhuvudtaget inte behöva bryta något för att gå och röka.

Miss Millionairess sa...

Grattis!

Marfina sa...

Bra jobbat! *heja heja heja*

Frisk Ekonomi sa...

Du är väldigt duktig, stort grattis till dig - och spännande att se om några år hur mycket dina "nikotinpengar" växt till! :-)

Markus sa...

Miss Millionairess, Marfina: Tackar :)

Frisk ekonomi: Ja, det kommer bli så mycket pengar :) Jag ska redovisa det varje månad!