lördag 15 mars 2008

Intervju....

Igår var jag på intervju precis som jag skrev om tidigare.
Det var superintressant! Hon var mycket duktig tycker jag och lyckades fördriva en hel timme med frågor, allt mellan himmel och jord. Jag var inte speciellt nervös eftersom jag inte ens vet om det finns någon tjänst för mig, och om det skulle finnas vet jag inte om jag vill ha den.
Stämningen var bra under hela intervjun, det kändes som att det fanns tid för mig att tänka efter så att jag fick fram det jag verkligen ville ha sagt. Rekryteraren var också noga med att sammanfatta kontinuerligt och att hänvisa till saker som sagts tidigare under intervjun.

Mitt under intervjun dog den laptop som hon satt och antecknade på. Jag såg färgen gå ur ansiktet på henne och hon sa "... de har ju sagt åt mig att spara kontinuerligt under intervjun..."
Hon hade en IBM-laptop och månen lös --> Datorn hade gått ner i viloläge. Efter lite letande visade det sig att det inte fanns någon ström i det uttaget hon hade satt i laddaren (de var i nya lokaler), så jag flyttade över den till ett uttag med ström och intervjun kunde fortsätta.
Jag fick ju en chans att visa min hjälpsamhet :)

I slutet sa hon att hon absolut ville att jag skulle träffa henne tillsammans med företaget så snart som möjligt för att se vad vi kunde hitta på för tjänst. Det märktes att hon verkligen vill rekrytera mig dit.
Så nästa torsdag ska jag på intervju nr 2 tillsammans med företaget i fråga. Det ska bli tokspännande!

Men, även att det inte finns någon tjänst ännu börjar det ju pluppa upp mängder frågor:
- Törs man byta jobb (innom IT) nu i en stundande lågkonjunktur, jag har ju jobbat 5 år på företaget jag är på nu och är väldigt trygg i min position där. Bytet är från ett OMX Mid Cap till ett annat.
- Hur ska jag fronta mitt gamla företag? Jag är säker på att de absolut inte vill förlora mig, ska jag vara redo att deala?
- Hur är företagskulturen på nya företaget? Skulle jag trivas med medarbetarna? Nuvarande jobbet är inte i närheten av lika akademikertungt som det nya, hur skulle det fungera?
- För tillfället sitter jag på ett kontor med blandat Finance, Management, Human Resources och IT... Det är ca 15 personer där och mångfalden är intressant. Hur skulle det funka med bara IT-folk?
- Semester, arbetstider, tempo, dresscode, förmåner?
- Lön... Hur mycket kostar risken det innebär att byta tjänst?

Frågorna är många. Hur skulle du resonera i mitt läge?

Hjälp!!

Blogged with the Flock Browser

2 kommentarer:

Marfina sa...

Av vad jag hört så är ändå kompetent it-folk (och kommer fortsätta vara)något av en bristvara.

Det finns säkert väldigt många som kan koda och som förstår logiken (i den mån det finns någon)men som ändå inte skulle kunna ha det som jobb. Jag har ju akademiska poäng i ämnet t.ex. men ska nog inte ha något it-jobb för det.

Du kan kanske få ett rejält lönelyft om du byter jobb och kanske du slipper resa? Det hade väl varit guld va? Men jag tror det blir en rejäl omställning att byta mångfalden i personalgruppen som du skriver och till enbart it-folk. (fördomsfullt säger jag också mest it-killar inne i huvudet)

Båda har ju förvisso sina fördelar. Jag tror att man utvecklas mer arbetsmässigt om kollegorna förstår vad du gör så du måste åstadkomma mer. Men en blandad personalgrupp är nog bättre för ens personliga utveckling.

Jag skulle nog tycka det jobbigaste vore att meddela chefen att jag vill sluta... :P

Vad säger fästmön om detta?

Oj, vad långt det blev. Kram!

Markus sa...

Tack syster! Du är väldigt insiktsfull!
Att berätta för chefen blir nog inte skoj, men inte tokjobbigt heller. Att slippa resa vore guld!
Fästmön vill inte lägga sig i allt för mycket. Hon känner att om hon påverkar mig i någon riktning och det inte blir bra så kan det uppstå en knivig situation. Men generellt tycker hon att det nog vore bra för mig att prova på något nytt.

Knivigt värre detta :)