måndag 10 mars 2008

Nedåt igen...

Suck!
Efter att inte ha tittat på kurserna speciellt mycket förra veckan hoppade jag i morse in och kikade hur jag låg till... Det var ingen munter syn. Pulsen gick upp och jag började fundera på att sälja och stuva om... Min surdeg Simplicity Indien hade valt att ta ytterligare 8% nedgång i fredags och ligger nu totalt -42%. Det suger faktiskt. Jag brukar ju vara optimistisk, men det kan inte hjälpas att jag blir lite less när det bara sluttar utför...

Tillslut lyckades jag bestämma mig för att inte göra något åt min portfölj just nu, möjligen att jag snittar ner Indien i månadsslutet, för jag tror fortfarande på marknaden.
Jag bestämde mig även för att fortsätta med att inte kika på kurserna så ofta. Livet blir så mycket skönare om man vet att man sparar och har kapital, men inte bryr sig om det går upp eller ner några hundralappar en specifik dag. En uppdatering någon gång i veckan, eller kanske rentutav månaden får räcka. Jag är ju ändå så pass långsiktig att en dags skillnad inte spelar någon roll alls.

Jag har inte bloggat på några dagar nu, det beror på att det har gått i ett i slutet av förra veckan och över helgen. Min Malmötripp tog inte slut förrän på lördagen och sedan var det hälsa på fästmöns släktingar och gå på kalas igår så jag har helt enkelt inte hunnit med. Men nu är jag tillbaka och ikväll ska jag läsa ikapp mina favoritbloggar samt stuva om lite på min egen (om jag hinner det också).

TTFN
Markus

Blogged with Flock

12 kommentarer:

Diversifierad sa...

Du borde bara tacka och ta emot, du som är så tidigt i ditt sparande. Du kommer väl vara nettoköpare i många år framöver?

Markus sa...

Du har helt rätt. Jag kommer att fortsätta att öka min portfölj många år framöver.
Troligen kommer det gå upp och ner hur mycket jag sparar beroende på livssituation, barn, sjukdom etc... Men på det stora hela kommer jag köpa, köpa, köpa.

Men man blir ändå less :) Man vill ju se uppåt! :)

Diversifierad sa...

Här får du en färsk artikel att läsa som kanske piggar upp dig lite. ;)

http://www.avanza.se/aza/press/press.jsp?article=43240

Markus sa...

Tackar och bockar, skön läsning!
Precis som man egentligen vet.. Det är bara att sitta still, vänta och fortsätta spara...

kontrollerat at gmail dot com sa...

Ohh!! Lite lustigt, men tidigare idag skummade jag igenom din blogg och la upp den i min rss. Vet i katten hur jag hittade hit - kanske har jag t om lämnat en liten kommentar eller nått tidigare, men kände igen mig och tyckte om att läsa här helt enkelt! Nu ser jag en värmande kommentar från Dig i min ena blogg o berätta att den verkligen värmer!! Tack goa!!

Frisk Ekonomi sa...

Håller med om att det känns lite knäckande mellan varven... Min Swedbank Allemansfond har gått ned med ca 17% hittills och då är motivationen låg att tro på att den kommer gå upp. De andra fonderna har inte fallit lika hårt, så de har jag hopp om i alla fall! :-)

Vi får se om ett år hur vi ligger till! :-)

Ha en bra dag!

David sa...

Om man är nettoköpare är det rätt skevt att bli ledsen för fallande kurser, eftersom du då får mer för pengarna.

Att tro på marknaden, alltså Indien, behöver inte heller innebära att värderingarna där inte är skeva. Jag känner inte till Indien specifikt, men Kina har ju helt klart tydliga bubbeltendenser.

Markus sa...

Indien har väl liknande tendenser, även om det har tagits ett par smällar nedåt där under senvintern.

Det är ju inte odelat skevt att deppa över fallande kurser bara för att man ska köpa mer, eller hur? Om det alltid gick uppåt skulle man ju gladeligen betala den nya kursen nästa månad. Och det jag redan köpt tar ett tag innan jag ska köpa igen, så just det får gärna gå uppåt.

Det är inte så att jag är tokdeppig heller, men lite uppåt skullde det gärna få gå ;-)

Jakob sa...

Vem kan se något negativt när man samtidigt tittar på dina kattbilder? Älskar verkligen katter så spelar ingen roll vad inlägget handlar om, blir ändå glad när jag ser katterna du har bredvid dem. :)

Markus sa...

Visst är de fantastiska :)
Skoj att fler än jag gillar dem! :)

nar-mirre-sover.blogspot.com sa...

hohoho...
Simplicity Indien... Rolig fond... Hade ungefär 40papp investerade i den fonden, med full belåning 60% vilket ger 2.5 ggr hävstångseffekt.

När den tappade nästan 20% på två dagar hade jag just skickat en säljorder för att sälja halva innehavet, men den såldes EN dag för sent och jag förlorade i runda slängar 20 friska lakan....

Markus sa...

När mirre sover: Huuu! Det var ju inget vidare. Själv skulle jag ha svårt för att investera med belåning, och skulle jag göra det hade jag nog valt aktier eller ETF:er som (för det mesta) går att komma ur någorlunda snabbt. Att sälja fonder tar för lång tid.
Hur som helst synd på dina fina slantar :(