torsdag 28 februari 2008

Personlighetstest

Idag skrev Finanskvinnan om ett personlighetstest hon tagit.
Jag passade på att ta samma test jag också och här är resultatet.
På det stora hela är det nog ett ganska rättvisande test även om jag tycker att det är lite som horoskopen, det går att få det att passa in på nästan precis vem som helst... Nåja, lite skoj är det allt!

Mina kommentarer i fetstil nedan efter varje personlighetstyp.

Jag är altså primärt typ 2, sedan typ 1 och sist (av dem värda att nämna) typ 7.

Typ 1Typ 2Typ 3Typ 4Typ 5Typ 6Typ 7Typ 8Typ 9
673321533

Typ Två - Hjälparen
Den omtänksamma, människoorienterade typen. Tvåor är empatiska, ärliga och varmhjärtade. De är vänliga, generösa och självuppoffrande, men de kan också vara sentimentala, insmickrande och överdrivet måna om att vara andra till lags. De är välmenande och vill komma nära andra, men de riskerar att börja göra saker för andra för att få känna sig behövda. Typiska problem för Tvåor har att göra med deras vilja att äga andra människor och med att erkänna sina egna behov. Som bäst är Tvåorna osjälviska och oegennyttiga och älskar andra människor villkorslöst.

Ja, vad ska man säga... Det är väl ganska bang on target. Ibland är jag lite väl ärlig... Jag älskar att vara behövd och omtyckt. Ett stort och varmt hjärta vill jag tro att jag har också.

Typ Ett - Förbättraren
Den principfasta, idealistiska typen. Ettor är samvetsgranna och etiska, med stark känsla för rätt och fel. De är lärare, korsfarare, och de förespråkar förändring. Deras strävan är att alltid förbättra saker och ting, men de är rädda för att göra misstag. De är välorganiserade, ordningsamma och nogräknade. De eftersträvar en hög standard, men de kan lätt bli till kritiska perfektionister. Typiska problem för Ettor har med undertryckt ilska, förbittring och otålighet att göra. Som bäst är Ettor visa, realistiska och ädelmodiga och uppvisar gott omdöme. De kan också visa prov på moraliskt hjältemod.

Jag antar att det är här mitt entreprenörskap ligger. Att förändra och förbättra. Återigen nämns ärligheten, ibland är jag lite väl ärlig... Och... Det stämmer att jag hatar att göra misstag. Det måste jag jobba mycket med om jag ska kunna placera mina pengar på börsen. I och för sig skulle det ju inte skada att lära sig att hela världen inte går under för ett misstag även utanför börsen. Det ska jag jobba på.

Typ Sju - Entusiasten
Den upptagna, produktiva typen.
Sjuor är utåtriktade, optimistiska, mångsidiga och spontana. De är lekfulla, praktiska och uppåt, men kan också utnyttja sina många talanger på fel sätt och ta ut sig med för många projekt, bli splittrade och odisciplinerade. De söker ständigt nya och spännande upplevelser, men de kan bli distraherade och utmattade av att ständigt hålla igång. Typiska problem för Sjuor handlar om otålighet och impulsivitet. Som bäst fokuserar Sjuorna på meningsfulla mål och blir uppskattande, glada och tillfreds.

Här kommer spilevinkdelen av Markus. Fullt ös, hög produktivitet. Men, precis som det står.. Helt plötsligt kommer nästa projekt som bara MÅSTE förverkligas...Blogged with Flock

6 kommentarer:

Fattigpappan sa...

Aah, ett personlighetstest. Jag bara älskar personlighetstest! Visserligen beror ofta resultaten på dagsformen men en liten hint om hur man är ger de ju. :)

Frida sa...

Ja, precis som horoskopen ger en hint om morgondagen :)
Men det är ju skoj i alla fall :-)

Markus sa...

Fattigpappan, Frida: Jag håller med er båda två. Visst är det skoj med sådana här tester, men oftast så kan man hitta likheter med sig själv oavsett vilket resultat man får.

Anonym sa...

Du får nog kolla kriterierna/resultatet lite. Låga resultat skulle det vara inom varje kategori....

Anonym sa...

Sorry, läste fel ;-) Dte var inne på varje typ som de förklarade nio nivåer inom typen, och jag tolkade dem som att de var resultatet i matrisen....

Poor me sa...

Älskar personlighetstest! De stämmer aldrig med vad jag tycker och tror men det gör inget. Det enda som är roligare är intelligenstest. Om det är ett bra intelligenstest vill säga. Bra = ger mig ett högt IQ. :)